Kosten

 

Individuele therapie

 

Ik werk contractvrij 

Als zorgaanbieder heb ik de mogelijkheid om wel of geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Ik heb ervoor gekozen om geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Dit heet contractvrij werken. Ik werk contractvrij, omdat het de kwaliteit van de therapie verhoogt. Doordat er geen onnodige, aanvullende eisen van zorgverzekeraars opgelegd worden, kan ik mijn aandacht volledig op jou en de therapie richten. Andere voordelen van contractvrij werken is dat we samen kunnen bepalen hoe je behandeling er uit komt te zien en ook hoe lang deze duurt. Daarnaast heb je de vrijheid om je eigen therapeut te kiezen.

 

Vergoedingen

Hoewel ik contractvrij werk vergoedt jouw ziektekostenverzekeraar nog steeds (een deel van) de kosten van jouw therapie. Een deel van je behandeling kan voor eigen rekening zijn. Hoe groot je eigen bijdrage is, is afhankelijk van het soort polis dat je bij je zorgverzekeraar hebt.

De restitutiepolis biedt vrije keuze van zorgverleners en vergoedt behandelingen voor 100%. De naturapolis vergoedt voor therapie bij niet-gecontracteerde zorgverleners (zoals mijn praktijk) niet alle kosten. Alle zorgverzekeraars bieden naturapolissen en restitutiepolissen.  

Ik raad je aan van te voren te kijken naar hoe je verzekerd bent,  zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan!

 

Tarieven

In mijn praktijk hanteer ik de tarieven zoals die vastgesteld zijn door de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit): €156,72 euro per sessie van 45 minuten en een intake vanaf 60 min. €211,06.

 

Zelf betalen

Voor een hulpvraag die buiten de vergoede zorg valt (OZP-tarief) is het tarief €132,24 per uur.

 

Eigen risico

Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico aan de zorgverzekeraar. Dit eigen risico is vastgesteld op €385,-. Je kunt zelf voor een hoger eigen risico gekozen hebben.

 

Relatietherapie

Deze vorm van therapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en betaal je zelf. Een sessie duurt 75 min. en kost €160,-. 

Mocht er echter naast de relatieproblemen, of soms als gevolg van de relatieproblemen sprake zijn van andere psychische klachten welke gekwalificeerd kunnen worden als een stoornis (bijv. depressieve klachten, angstklachten of persoonlijkheidsproblematiek) dan kan er op basis van die diagnose wel bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

De frequentie van de therapieafspraken wordt in overleg met jullie bepaald.

 

Ouderbegeleiding

Neem voor tarieven contact met mij op. 

 

Annuleren

Afspraken kunnen kosteloos worden geannuleerd tot 24 uur voor de afspraak. Dit houdt in dat een afspraak op maandag uiterlijk vrijdag moet worden geannuleerd. Je kunt de afspraak annuleren via een mail naar info@trijniebeenspsychotherapie.nl of telefonisch doorgeven op: 06-40296422 (voicemail inspreken is voldoende). Indien je de afspraak minder dan 24 uur van tevoren afzegt of niet aanwezig bent op jouw afspraakmoment, dan wordt de afspraak bij jou zelf in rekening gebracht. De kosten hiervoor bedragen €70,-. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

 

Vragen over contractvrij werken of andere zaken?

Zie voor verdere informatie ook de website van de  contractvrije psycholoog

of neem contact met me op.