Relatietherapie

 

In je partnerrelatie kan je blijven aanlopen tegen dezelfde thema’s, onderwerpen waar steeds weer ruzie en gedoe over ontstaat en je je allebei uiteindelijk alleen en gefrustreerd voelt. In relatietherapie kan je met behulp van een therapeut werken aan het ontdekken wat er achter deze patronen schuilgaat om zo tot verandering te komen van de relatie tussen jou en je partner wat leidt tot diepere gevoelens van verbinding, veiligheid en liefde.

EFT is een afkorting voor Emotionally Focused Therapy, een therapievorm ontwikkeld door Sue Johnson. Hierin staat verbondenheid met elkaar en je weer veilig en geliefd gaan voelen door je partner centraal. 

 

In EFT relatietherapie help ik jullie eerst om je eigen gedrag en onderliggende emoties beter te begrijpen en te delen met je partner. En van daaruit gaan we aan de slag met hoe jullie met elkaar kunnen praten over wat je voelt en wilt.
Door jezelf en elkaar beter te leren begrijpen, komt er rust in jullie relatie wat ook ruimte voor verdieping geeft.  Je gaat meer gevoelens van verbinding en veiligheid tussen jullie ervaren. Hierdoor voel je je steviger staan, ook in moeilijke momenten.

In het eerste gesprek staan we stil bij jullie geschiedenis van de relatie, moeilijke momenten hierin en hoe jullie hier samen mee om zijn gegaan. we kijken ook naar de mooie periodes in jullie relatie en waarom je voor je partner hebt gekozen. Samen zoeken we naar aanknopingspunten voor verandering. Na dit gesprek besluiten jullie of jullie verder willen met relatietherapie bij mij.

Relatietherapie is niet mogelijk wanneer er ernstige verslaving speelt of jullie op dit moment verwikkeld zijn in een rechtszaak tegen elkaar.

 Wil je meer weten over EFT: lees “Houd me vast” van Sue Johnson.